Hát ez is elérkezett. Végre sikerült elkészülnöm a nagy-nagy expedícióhoz. Bepakoltam minden szükségeset, így útra kész vagyok. Hamarosan idnul a gépem, hogy letegyen Afrikában, ahol is, megbízható forrásból tudom, hogy őspontapírok jeleire bukkantak. Az Őskontinensről származik az ember is, így meg merem kockáztatni, hogy a pontapírok is.

Szóval, menetkész Kocsis Professzor, s hamarost megkezdi kutatásait. Az őspontapír eyesek szerint csak legenda, és én a legendákat kedvelem a legjobban, hiszen rengeteg valóságalapjuk van! A könyvtárban kutakodva találtam például ezeket a kis szemelvényeket a múltkor:

"...Ekkor megjelent egy kis lény, nagy, egymás melett ülő szemeivel a párra nézett, s meghajolt. Alexandrosz furcsállva nézegette a lényt, majd a fához lépett, melynek ágán a sárga bundás csöppség ült vala."

Görög történetek

Ebben a fentebbi idézetben egy mezei pontapírra ismertem, azaz egy Ponctum Tapirus Pratumra. Sajnos, ez a töredék itt megszakadt, s már ez is alig kibetűzhetű volt. Ógörögül írták a fenti szemelvényt, elnézést, ha nem lett tökéletes az átírás. Az eredeti szöveg a jegyzetfüzetemben várja, hogy később elővegyem. De találtam még.

"...És az Úr mondá: Légyen az embernek méltó társa, és megteremté a pontapírt a férfi fél oldalbordájából. A pontapír és az ember jól megértette vala egymást, így valák ők a tökéletes pár; kipótolták egymást, a férfi az erejével, a pontapír az eszével adózott az Úrnak..."

A fenti idézet egy héber nyelven íródott apokrif tekercsből származik, amelynek korát, több tudóstársam véleménye szerint is a Krisztus előtti száz-kétszáz körülről. Roppant mód érdekes. A "pontapír" szót a héberek használták tehát először, e két szó összerakását. Roppant különös. Az iratok egy egész fejezetet kiraknak, s olyatén dolgokat említ benne a lejegyző, miszerint az emebr egyszer megorrolt a pontapírra, ezért beterelte őt egy gödörbe, amiből a kis lény nem tudott kimászni. Két nap telt el, mikor Isten sétált a Paradicsomban, s kérdőre vonta Ádámot, hogy hol van a pontapír. Ő ekkor bevallotta bűneit, Isten megbocsátott neki, de a pontapírt elküldte, le a Földre, hogy vigyázzon az állatokra, nem jó társ az embernek. Így a pontapír eltávozott, de bosszút esküdött... Ezután történt a jegyzetek szerint a nő, Éva megteremtése. Roppant mód érdekes...

A következő idézet egy középkori keresztes lovag naplójából valóak. A lovag azt írta az idézet előtt amgáról, hogy Isten jelet küldött neki, s azt sugallta, hogy keresse meg a lényt, "amely fényt hoz az életébe, és mindenki máséba is". A leírások alapján én ismét csak egy pontapíra ismertem rá. Ez a megtalálás pillanata, azaz, mikor a lovag meglátta a lényt.

"Az isteni lény a sziklafal tetején ült, lábait lelógatva, ezek végén három-három ujj volt. Rögtön tudtam, hogy erről a lényről beszélt az én Uram, a fényességes. Sárga szőr fedte az araszomnál is kisebb lényt. Feje nagy volt, már-már lebicsaklott a testéről, s nagy, mélyrehatoló szeie voltak.

...Felállt, rám emelte megbabonázó tekintetét. Ekkor vettem észre a farkát, amely csíkos volt, méhhez hasonlítató, csak nem sárga-fekete, hanem fehér-fekete..."

Sajnos ez az irat sem teljes, egy töredék, mint a fenti társai, az idő megrongálta mind. E... egy pillanat, telefonon keresnek.

...

Botrány! A könyvtárból eltűntek a fent említett iratok, amikből idéztem! A könyvtáros azt mondta, három fekete öltönyös, napszemüveges, méretre gorillára emlékeztető férfi járt nála, és kérdezték, milyen könyveket kölcsönöztem ki az elmúlt hónapban. A könyvtárosnő nem akart beszélni, de fegyverrel fenyegetőztek, így végül bevallotta, hogy ki nem vettem egyet sem, de a fentebb említett emlékeket tanulmányoztam az ottjártamkor. Elvitték, az összeset, pedig mind kincset ért, és pótolhatatlan irat volt...

Hoppá! Lekésem a gépet. Engedelmükkel!

A bejegyzés trackback címe:

https://pontapir.blog.hu/api/trackback/id/tr911210607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alisha-chan 2009.06.26. 19:01:30

Éva és Ádám történetéhez hozzászólva, elvileg Ádámnak nem Éva volt az első felesége:O (Discovery Channel-en votl egy adás erről)Csodálatos lények a pontapírok! Sok sikert kívánok Afrikában!!
Jaj ne, azok a könyvek...ha esetleg elárulná a könyvek címét, Professzornő, lehet sikeresen betudnám szerezni....Kapcsolatban állok a londoni Világ Könyvtárral.
Biztos,hogy csak gorilla-szerű emberek voltak a merénylők közt?
//ha jóképű lenne elkapnám^3^ x3//

Bree Gii 2009.06.26. 22:18:26

Sok sikert kívánok az útja során professzor asszony!
Hjaj..Bizony, ezek az átkozott Raniero által felbérelt emberek már az őrületbe kergetnek. Na, de ne idegeskedjen, foglalkozzon csak a Tapirus Poncturus faj tanulmányozásával. A többit bízza ránk ;)

Zelgadis 2009.06.27. 10:41:16

Kedves Professzor!

Sok szerencsét kívánok afrikai útjához, remélem sikerrel jár majd! Biztos lehet benne, hogy ha valakinek, hát önnek hajlandóak lesznek megmutatkozni az amúgy rejtve élő pontapír kolóniák, hisz tudjuk, hogy e kis lények érzik az ember jó avagy rossz szándékát, és aszerint viszonyulnak hozzánk. Számos őserdei pontapír közösség volt kénytelen a közelmúltban alkalmazkodni a sivatagi élethez, hála a nagyipari fakitermelők áldásos munkájának... A Szaharában biztosan találkozhat ilyen csoportokkal. Arra kérném, legyen óvatos! A háttérhatalmaknak messzire elér a keze.

Tune-chan 2009.06.28. 11:53:39

@Alisha-chan: Az első, igen, hát maga a pontapír volt, bár, azt nem merem bizton állítani, milyen nemű volt, de több, mint valószínű.
A segítséget köszönöm, sajnos egyedülálló írások voltak, műemlékek, amiket nekem is csak egy sor engedélyek után adtak oda, amikért rengeteg kört tettem a különböző okmányirodákba...
A könyvtárosnő ezt mondta, de könnyen lehet, hogy csak a sokk beszélt belőle. Lehet, annyira nem robosztus alkatúak a merénylők, de a legrosszabbakra kell felkészülni. Ezért fogadtam fel testőrt, de erről majd később, nincs sajnos időm, hogy leírjam, eddig mire jutottunk itt, a kis csapatommal.

@Bree Gii: Raniero? Na most már a nevét is tudom a főfőellenlábasomnak. Örülök. Vagyis nem. Köszönöm.

@Zelgadis: Köszönöm a jókívánságokat. Remélem, tényleg sikeresen találok néhány populációt. A háttérhatalmak ellen pedig felkészültem. Baj talán olyan nagy nem eshet.

Nos, sajnálom, kollegák, de most sietnem kell, most visznek le először a feltárási területhez. Az őspontapírok maradványai már várnak rám és várnak az emberiségre!
süti beállítások módosítása